top of page

MICRONEEDLING

Microneedling is er voor iedereen die haar of zijn huid wil verbeteren en verstevigen.

Wat is microneedling?

Microneedling is een minimaal invasieve behandeling van de huid die tekenen van veroudering vermindert, de huid verjongt en littekens door acne of andere blessures verbetert.

Microneedling kan op verschillende manieren gebeuren.

In onze praktijk gebruiken we een klein steriel toestel waarbij een twintigtal kleine naaldjes aanwezig zijn. Deze naaldjes gaan tot in de diepe lagen van de huid.

Hier stimuleren ze het collageen door een ‘gecontroleerde verwonding’ aan te brengen.

Als een reactie hierop begint het lichaam zijn eigen herstelproces, waardoor groeifactoren en

cytokinen worden aangetrokken en nieuw collageen gaan vormen.

Het verlies van structurele collageen eiwitten en elastine zijn belangrijke factoren van het verouderingseffect. De huidtextuur wordt verbeterd door de stimulatie en het herstel van collageen en elastine door de microneedling behandeling. Deze heeft namelijk een verjongend effect.

Als de behandeling onder lokale verdoving wordt uitgevoerd, brengen we eerste een verdovende crème aan op de te behandelende zones. Deze werkt een vijftiental minuten in.

Hierna maakt het toestel meerdere kleine puntjes in de huid, wat het onderliggende collageen stimuleert.

Al dan niet wordt vervolgens een mix van vitaminen, hyaluronzuur, botulinetoxine, lichaamseigen vet of groeifactoren aangebracht en moet dit even inwerken.

Na de behandeling brengen we een kalmerende crème aan op de huid.

Na de behandeling

De huid zal na de behandeling licht rood zijn. We raden aan om tweemaal per dag een kalmerende crème aan te brengen, voor de periode van één week. Blootstelling aan de zon vermijdt u best gedurende de eerste 48 uur na de operatie.

Welke zones kunnen behandelen worden met microneedling?

Microneedling wordt doorgaans toegepast in het gezicht, maar het kan ook voor andere zones gebruikt worden. De meest frequent behandelde zones zijn:

  • Lijntjes rond de mond (rokerslijntjes)

  • Lijntjes onder de ogen

  • Wangen

  • Voorhoofd

  • Nek

  • Decolleté

  • Handen

  • (Acne) littekens

bottom of page